Web Sites

Web Sites

De Nummer 1 - buiten competitie

The Hosta Library

Het Mekka voor de ware hostaliefhebber.   Een standbeeld verdienen ze, het erelidmaatschap van alle hostaverenigingen ter wereld, diegenen die ons dit hosta Walhalla aanbieden.

De websites uit de Lage Landen

De bedoeling was om hier een overzicht te geven van de beste persoonlijke websites ter wereld over hosta's.

Maar, zonder chauvinistisch te zijn, ik kwam tot de conclusie dat de beste websites, met uitzondering van The Hosta Library, stuk voor stuk afkomstig zijn uit de Lage Landen.

Alsjeblief, bewijs me dat ik fout ben en zend me URL's van andere fantastische sites, van waar ook ter wereld.

Een selectie:

Hostacollectie

De website van Danny Van Eechaute.  In één decennium heeft hij niet alleen een enorme collectie opgebouwd, maar ook, en misschien wel net zo belangrijk, een enorme kennis over het geslacht in al zijn aspecten vergaard.  Vermoedelijk één van de grootste specialisten in het herkennen van hosta's.  Vader van een aantal mooie eigen introducties.

MyHostas en Hostamania

De duizenden cultivars, en de veelheid aan gegevens per cultivar, wachtten gewoon op een informatiesysteem om al die gegevens bij te houden en te beheren.  Hugo Philips is de man die hosta's en databases verzoende.  Hij ontwikkelde een eigen systeem, waarin hij alle voor hem beschikbare informatie over hosta's samenbracht.  En het mooie is: Hugo stelt deze informatie op het web ter beschikking van iedereen. 

Hostavalley

Jeroen Linneman was één van de eersten die in de Lage Landen begon met een website, uitsluitend over hosta.  Zijn foto's van hosta's behoren tot de beste die er te vinden zijn, en de collectie "Hosta van de dag" die hij in de loop der jaren opbouwde, geeft een uitstekende bloemlezing van de mooiste hosta's die er te vinden (of niet te vinden) zijn.
Jeroen is ook druk bezig met een eigen kweekprogramma, waarvan de eerste resultaten intussen op de markt zijn.

Hostadream

Dirk Dupré geeft je een overzicht van zijn collectie met een collectielijst en een massa mooie foto's van zijn planten.  

Hostapassie

Een erg professionele, zeer informatieve site.  De site is zeer overzichtelijk, zodat je gemakkelijk terugvindt wat je zoekt.  Daarbij komt nog dat Jaak Grosemans een begenadigd verteller is.