Projecten

Projecten

De hosta hobby geeft me enorm veel voldoening; ik spendeer er dan ook met genoegen veel tijd aan.

In de loop der jaren voerde ik een groot aantal van wat ik "projecten" noem uit.

Deze sectie van de website is opgevat als een dagboek over die projecten.

Zonder enige twijfel het meest arbeidsintensieve project is deze website.  Man, je kan de tijd die je voor een taak nodig hebt verkeerd inschatten, maar dit was echt onderschatten met een grooooote O.  En ze is nog ver van af.  Maar ja, al bij al is het best leuk, en de respons die je krijgt van andere hosta enthousiastelingen is gewoon geweldig en hartverwarmend.  Het is de ideale manier om andere hostaliefhebbers te leren kennen.

Labels maken vond ik erg leuk (als je geen twee linkerhanden hebt, zou je het ook eens moeten proberen).  Ontwerp je eigen labels, volledig volgens je eigen wensen en noden.

Hosta's en kinderen is gewoon dolle pret: mijn dochter Romy staat nu klaar bij elk hostaklusje dat zich aandient. Quality time gegarandeerd.

Zaaien 2006-2007 was een beetje een probleem: ik heb bijna geen tijd meer over en geen plaats: het huis is de laatste weken veranderd in een bouwwerfje, zodat er geen verwarmde plaats meer over is om een installatie voor binnen zaaien te plaatsen.  Gelukkig blijf ik in contact met die hostaholics op het Hostavalley Hosta Forum: hun enthousiaste verhalen en foto's van kiemende zaden overtuigden me om door te gaan, zowel met zaaien binnen als buiten.

Het project Fotografie van 2010 werd wreed verstoord door de slakken: al mijn fotomodellen kwamen flink gehavend uit de strijd.  First things first, en proberen die slakken onder de duim te houden.  Wordt vervolgd.

Slakkenbestrijding 2011 volgde logisch uit het project fotografie: om te kunnen fotograferen heb je gave planten nodig.  Begin 2010 was de toestand dramatisch, bijna hopeloos, in de herfst zag je al de eerste tekenen van beterschap, maar het probleem vroeg toch om een systematische aanpak.