Nieuws

Wat is er nieuw ?

Februari 2012

Een deel van deze website is vanaf het begin opgevat als een logboek over de Hosta Mill.  Zo heb je het gedeelte over de tuin, evenals een aantal projecten.
In 2012 en 2013 gaan we een beetje buiten de lijntjes kleuren: de hosta's staan iets minder centraal, de verbouwing van ons huis des te meer.  Alles hierover vind je terug onder het project "Verbouwing".  De invloed op de tuin zal ook groot zijn.  Meer daarover in "Tuin 2012".

November 2011

Het hart van een online community is vaak een forum.  Dat was bij de gemeenschap van hostaliefhebbers in BelgiŽ en Nederland tot voor kort het Hosta Valley Forum, dat is zijn topperiode immens populair was.

Als opvolger voor dit forum hebben een aantal liefhebbers nu gezamelijk het Hostaforum Lage Landen opgezet.  Het is het forum bij uitstek als je geÔnteresseerd bent in hosta's.  Lid worden is gratis en erg eenvoudig.  Je leert er andere liefhebbers kennen, kan er terecht met al je vragen en je kan er je eigen tuin, planten of ervaringen delen met anderen.
Dit forum wordt gehost vanaf het hostamill.be domein.

Mei 2011

De zaailingen van 2007 en 2008 zijn in de opkweekbak in vollegrond uitgegroeid tot volwassen planten. .  Tijd om een definitieve selectie te makne.  Omdat een plant veel eenvoudiger te identificeren is als hij een naam heeft, zal dat ook een deel van de werkzaamheden zijn.

In het luik Hosta Mill Introducties vind je een steeds groeiend overizcht van de zaailingen.

Juni 2010

  • Een pagina om je te helpen bij het administratieve beheer van een verzameling werd toegevoegd.  Zelfs al begin je pas, een goed beheer is essentieel op lange termijn.
  • Een nieuw project, "Veredelen 2010-2011" is van start gegaan. Het vervangt het project uit 2008, dat helaas een stille dood is gestorven.

Mei 2010

Februari 2010

Het is een interessante winter geweest.  Voor wie het gemist heeft: de Hosta Mill website heeft een Hosta Info Wikiweb gehad, waaraan iedereen die het wou kon meewerken.

Het opzetten ervan was een boeiende ervaring, waar ik veel van heb opgestoken.  Het wiki-concept heeft een enorm potentieel.  Alleen staat of valt het met de medewerking van anderen, en dit heb ik wel verkeerd ingeschat.  Daarom komt er aan dit experiment een einde, en gaat alle aandacht terug naar de Hosta Mill website.

Waar zal het zwaartepunt liggen in 2010 ?

  • de tuin
  • aanvullen van het luik "Cultivars"
  • een nieuw project, "Fotografie"
  • een fotoalbum

Start

Contact

Hosta zoeken