Over ons

Over ons

Mijn naam is Rob.  Ik werd geboren op 2 juni 1958.  Samen met mijn lieve vrouw, Riet, heb ik twee kinderen, Arno en Romy.

Rob, Arno

Dit zijn Arno en ik

Waarom verzamel ik hosta's ?

Ik denk dat het in mijn bloed zit.  Zo lang ik me kan herinneren heb ik me in mijn vrij tijd bezig gehouden met hobby's die vier eigenschappen gemeen hebben:

  • natuur

  • verzamelen

  • kweken

  • kennis

Mijn oude liefde: cactussen

Het langst (tot op heden) hield ik me bezig met het kweken van cactussen, zo'n 17 jaar.  De eerste jaren voornamelijk met verzamelen van alle mogelijke cactussen, na een drietal jaren met verzamelen en vooral kweken van één geslacht, Mammillaria.

M.albicans Mammillaria carneaM. herrerae
Mammillaria albicans M. carnea

Mammillaria herrerae

Foto's © Louis Van Tulden

Elk jaar oogstte ik zaden van eigen planten en bestelde die soorten die ik nog niet had in de USA of Mexico.  Uiteindelijk leidde dit tot een collectie van zo'n 5000 planten, in een verwarmde kas van 6 m x 3,20 m.

Het allergrootste nadeel van deze hobby was de verwarming van de kas.  Met de steeds maar stijgende brandstofprijzen werd het nagenoeg onbetaalbaar.  In 1999 werd de verzameling, kas en al, verkocht.

Mijn nieuwe verslaving: hosta's

In datzelfde jaar, 1999, zag ik op een jaarlijkse plantenmarkt in de buurt een wat vreemde stand, met slechts één geslacht, hosta's.  Na lang wikken en wegen koos ik voor een mooie blauwe, wit bepoederde plant, pas nieuw uit de USA, en daarom redelijk prijzig.
Een nieuwe verslaving kondigde zich aan: al snel verslond ik alle lectuur die ik over dit bijzonder mooie geslacht kon vinden.

Een jaar later, in december 2000, verhuisde ik naar een andere woning, met een flinke tuin: het begin van de Hosta Mill.